Hírességek a Twitteren

Lássuk be: sok tanítványunk azzal tölti ideje jelentős részét, hogy hírességekről szóló híreket néz vagy olvas. Ennek a jelenségnek az elemzése nem ezen blog feladata, koncentráljunk tehát inkább arra, hogy ezt a már úgyis meglévő érdeklődést hogyan tudnánk a nyelvtanítás céljaira felhasználni. A Twitteren nagyon sok különböző híresség publikálja napi tevékenységét, tanítványainknak csak ki kell választani, hogy ők ki iránt érdeklődnek, és követni őket. Néhány javaslat:

Lance Armstrong (7-szeres Tour de France-győztes kerékpáros), Shaquille O’Neill (kosárlabdázó, újabban színész), Snoop Doggy Dogg (rapper – tényleg így írja a nevét, rengeteg fiatal imádja), Elijah Wood (színész, ő volt Frodó a Gyűrűk Urában), Britney Spears (én kérek elnézést a szerepeltetéséért).

Természetesen a Twitter keresés-funkcióját használva mindenki megtalálhatja a maga kedvencét. Ezzel már adott is a nyelvi anyag, ami nagy valószínűséggel érdekelni is fogja a nyelvtanulót, innentől már csak a tanár fantáziája szabhat gátat a felhasználásnak. A legegyszerűbb ötlet, ha a tanulók összefoglalják, hogy kedvencük mivel foglalkozott az utóbbi időben – lehetőleg írásban, mert szóban elmondva kétséges, hogy mindenkit érdekelne. Ennek ideális felülete persze a tanulók személyes blogja, de ennek hiányában a papír is megteszi – a csodát teszi meg, elmúltak a hetvenes évek, indítsanak már egy célnyelvi blogot tanítványaink!

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük